Budapesti Építész Kamara 1088 Budapest Ötpacsirta u. 2. Tel.: 318-2444, 338-2775 Fax: -
  e-mail: bek@bek.hu

K e r e s é s
 
 
F ó r u m
 
 
G a l é r i a
 
 
A l k o t á s ok
 
 
S a j t ó l á d a
 
 
K é r d é s e k -
v á l a s z o k
 
 
H o n l a p -
t é r k é p
 
Budapesti Építészkamara Facbook oldala
F r i s s    h í r e k H í r l e v e l e k H í r a r c h í v u m H a n g a n y a g o k
Adótanácsok Jogi tanácsok Sajtófigyelő Állás keres-kínál
Szakmafelügyelet
Szakmafelügyelet 2018. augusztus 15.

Szeretnénk felhívni tisztelt tagjaink figyelmét, hogy

- az építésfelügyeleti hatóságoknak nincs jogszabályban meghatározott jogköre a Településképi Rendeletben foglalt követelmények betartása ellenőrzésére. Ez a jogkör a kerületi polgármesterhez tartozik, aki kötelezési eljárásban szerezhet érvényt az előírásoknak.
Az e-építési naplóba feltöltött egyszerű bejelentések esetében, az építésfelügyelet és a kamarai biztos azonban minden esetben ellenőrzi, hogy az adott helyszín a kerület Településképi Rendelete értelmében kötelező főépítészi konzultáció körébe tartozik-e, és ha igen, a tervező feltöltötte-e a konzultáció emlékeztetőjét/jegyzőkönyvét, illetve a tervdokumentáció a konzultáción elhangzottak szerint készült-e el.
Amennyiben ezen feltételek nem teljesülnek, úgy a Szakmafelügyelet a hiányosság pótlására szólítja fel a tervezőt.

- az egyszerű bejelentés feltöltésekor igazolni szükséges a felelősségbiztosítás meglétét, amelyet a konkrét helyszínre kiadott biztosítói igazolással kell tanúsítani. Az igazolás feltöltését az építésfelügyelet ellenőrzi. (A lakóépület építésének egyszerű bejelentéséről szóló 155/2016. (VI.13.) Korm. rendelet 6/E. § (3) b) pontja alapján.)


Dr. Fiala István
Szakmafelügyelet
elnök

 
Magyar Építész Kamara honlapja FUGA Budapesti Építészeti Központ epiteszforum.hu Építész Továbbképző BÉK Nívódíja 2018 BÉK Nívódíja 2017 BÉK Nívódíja 2016 BÉK Nívódíja 2015