Budapesti Építész Kamara 1088 Budapest Ötpacsirta u. 2. Tel.: 318-2444, 338-2775 Fax: -
  e-mail: bek@bek.hu

K e r e s é s
 
 
F ó r u m
 
 
G a l é r i a
 
 
A l k o t á s ok
 
 
S a j t ó l á d a
 
 
K é r d é s e k -
v á l a s z o k
 
 
H o n l a p -
t é r k é p
 
Budapesti Építészkamara Facbook oldala
F r i s s    h í r e k H í r l e v e l e k H í r a r c h í v u m H a n g a n y a g o k
Adótanácsok Jogi tanácsok Sajtófigyelő Állás keres-kínál
FIABCI
A XX. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat 2018. november 13.

A XX. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat

 

A Nemzetközi Ingatlanszövetség/FIABCI Magyar Tagozata a Magyar Ingatlanszövetséggel közösen idén rendezte a XX. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot. A pályázat ünnepélyes díjátadójára Budapestre érkezett a FIABCI teljes vezetősége és a díjátadó alkalmával rendezték meg a FIABCI Európai Elnökeinek őszi ülését. A Marriott Hotelben megrendezett díjátadó gálán 18 országból 46 külföldi vendég és 120 magyar szakember vett részt.

Az est első részében Assen Makedonov a FIABCI elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Gönczi László a FIABCI Magyar Tagozatának elnöke beszámolt az elmúlt 20 év eredményeiről. A Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat nyertesei jogot szereznek arra, hogy a Wall Street Journal által támogatott FIABCI World Prix d’Excellence nemzetközi pályázaton hazánkat képviseljék. A magyarországi ingatlanfejlesztők 1998 óta 21 első és 28 második díjat nyertek a FIABCI Wolrd Prix d’Excellence pályázaton és ezzel Malajzia és Singapure után harmadikak és egyben Európában a legsikeresebbek.

Assen Makedonov elnök oklevelet adott át a legjobban teljesítő magyar városok, budapesti kerületek vezetőinek és fejlesztőknek. A vidéki városok közül Balatonfüred és Gödöllő, a megyei jogú városok közül Nyíregyháza és Pécs, Budapesten a VIII., IX. és a XIII. kerület szerepelt kiemelkedően a magyar és a nemzetközi pályázaton. A fejlesztők között a Kévés és Építésztársai Zrt, a Trigránit Zrt, a Futureal cégcsoport és a Horizon Development volt a legeredményesebb.

 

A XX. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat eredménye

A XX. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat I. Díjasa, az Oktatási kategória I. helyezettje, a Környezettudatos kategória I. helyezettje, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesület különdíjasa és megosztott első helyezettje a Pályázók szavazata alapján a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Ludovika Egyetemi Campus Budapest pályaművel.

Megosztott első helyezett a Pályázók szavazata alapján Füzér Község Önkormányzata  A Füzéri Vár turisztikai fogadóképességének minőségi javítása, attrakciófejlesztése pályaművel.

A XX. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat II. díjasa és az Ipari kategória I. helyezettje A Swietelsky Magyarország Kft és a Strabag MML Kft. az ELI – ALPS Kutatóközpont Szeged pályaművel.

A XX. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat III. Díjasa és az Iroda kategória I. helyezettje A Graphisoft Park Ingatlanfejlesztő Kft. Graphisoft Park „N” épület Budapest pályaművel.

A Kulturális kategória I. helyezettje és a Magyar Ingatlanszövetség különdíját kapta A Forum Hungaricum Nonprofit Kft. a Kultúrgyár Projekt Ózd pályaművel.

A Városi léptékű kategória I. helyezettje Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata Várkerület értékmegőrző megújítása pályaművel

A Szálloda kategória I. helyezettje és a Lakásvásár Médiacsoport különdíjasa A Fort-Bau Therm Kft. a Castellum Hotel Hollókő pályaművel.

A Műemlék kategória I. helyezettje A ZDA-Zoboki Építésziroda Kft. Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont Budapest pályaművel.

A Rekreáció kategória I. helyezettje Az ARCHI-KON Kft. Palatinus Strandfürdő Budapest pályaművel.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége Különdíját nyerte A Swietelsky Magyarország Kft. M1-M7 autópálya csomópont és környezete Budapest, XI. Kelenföld- Őrmező megvalósításáért.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Különdíját kapta A WING Zrt. az ibis Styles Budapest Airport Hotel Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér megvalósításáért.

A Magyar Urbanisztikai Társaság Különdíját nyerte Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzata A Normafa Park program pályaműért.

Az irodakereső.info különdíjasa A Colas-Bayer Zrt. A Hyundai Kutató & Fejlesztő Központ Budapest megvalósításáért

A Budapesti Építész Kamara Különdíjasa A HAP tervező iroda Kft. A szigetszentmikósi 24 Tantermes Általános Iskola, Zeneiskola, 6 Foglalkoztató Termes óvoda, Sport-és Rendezvénycsarnok tervezője.

A XX. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat díjátadó fényképei innen tölthetők le.

A FIABCI kiadvány itt található.

 

Gönczi László, Elnök
Magyar Ingatlanszakmai Egyesület/FIABCI Hungary

Forrás

 
Magyar Építész Kamara honlapja FUGA Budapesti Építészeti Központ epiteszforum.hu Építész Továbbképző BÉK Nívódíja 2018 BÉK Nívódíja 2017 BÉK Nívódíja 2016 BÉK Nívódíja 2015