Táblaavató: Szent Gellért-terem

A Gellért-hegy déli lejtőjén megépült Szent Margit Gimnázium tornacsarnoka nemzetközi szintű építészeti minőséget képvisel.

Budapest Főváros Önkormányzata 2020. évben fővárosi rendeletbe emelte a Budapest Építészeti Nívódíja elismerés évenkénti átadását. A díj átadását megelőző pályázat szakmai lebonyolítója a Budapesti Építész Kamara.

A Budapest Építészeti Nívódíja 2022 pályázat kiírását a Fővárosi Közgyűlés a napokban tárgyalja, a felhívás júliusban kerül a nyilvánosság elé.
Az idei év pályázatának bevezető eseménye a 2021. év novemberében díjazásban részesült Szent Gellért-terem táblaavató ünnepsége volt.Felelős tervezők: Félix Zsolt DLA, Fialovszky Tamás
Építész társtervező: Gulyás Bálint, Kenéz Gergely
Táj-és kertépítész tervező: Takács Dániel PhDÉvről évre számtalan alkotás születik, amely megérdemli és igényli a reflektorfényt, és azt, hogy mintául állítsuk őket az ember és épített környezete közötti kapcsolatban. Ezen szellemiségnek megfelelően 2021. évben Budapest Főváros Önkormányzata szakmai díját a Szent Margit Gimnázium új tornacsarnoka érdemelte ki. A díjat mostantól egy művészeti kialakítású plakett (tervező Czakó Zsolt grafikusművész) reprezentálja az épület falán, amelyet az ünnepség alkalmával Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes, a Bírálóbizottság elnöke és Erő Zoltán Budapest főépítésze leplezett le.
Teljes galéria


Gratulálunk!